Solarne elektrane

SOLVIS je hrvatski proizvođač fotonaponskih modula. SOLVIS moduli su rezultat rada visokokvalificiranih radnika na opremi vrhunske tehnologije s prvorazrednim sirovinama. Stroga kontrola kvalitete primjenjuje se na svakom koraku proizvodnog procesa, čime je osigurana pouzdanost proizvoda tijekom cijelog njegovog radnog vijeka.

Na svjetskom tržištu prisutni su od 2009. godine, usmjereni na proizvodnju ekološki prihvatljivog i svima dostupnog izvora energije, čime preuzimamo odgovornost za dobrobit planeta Zemlje. Solvis proizvodi rezultat su kontinuiranog istraživanja i razvoja naših stručnjaka. Stalnim ulaganjem u ljudske resurse, opremu i istraživanje SOLVIS jača svoju konkurentnost na tržištu.

Za Solvis stranice kliknite ovdje.

 

 

 

 

Solarne elektrane

U suradnji sa firmom Solvis, nudimo izradu solarnih elektrana različitih snaga po sistemu ključ u ruke.

1. Izrada tehno-ekonomske analize

Razvoj projekta započinje izradom tehno-ekonomske analize opravdanosti izgradnje elektrane (idejno rješenje) u kojoj se predlaže izbor opreme, smještaj fotonaponskih modula, detaljno se procjenjuje proizvodnost sustava u odnosu na lokaciju, orijentaciju i zasjenjenost okolnim objektima te daju detaljni financijski parametri. Nakon izrade analize od HEP-ODS-a pribavljamo uvjete priključenja elektrane na distribucijski sustav uz detaljnu procjenu troškova priključenja. S tehno-ekonomskom analizom od Ministarstva gospodarstva se može zatražiti energetsko odobrenje i upis u Registar obnovljivih izvora energije i kogeneracije. Konačne detalje montaže i točno mjesto ugradnje dogovoriti ćemo s Vama prilikom izrade tehno-ekonomske analize.

2. Isporuka pogona i montaža

U ponudi Solvisa uključeni su fotonaponski moduli proizvedeni u tvornici u Varaždinu. Tehnologija proizvodnje i sustav upravljanja i osiguranja kvalitete jamči besprijekoran rad modula tijekom očekivanog životnog vijeka od 30 godina. U proizvodnji se koriste vrhunske sirovine. Moduli su proizvedeni sa 60 sunčanih ćelija u tehnologiji polikristaliničnog silicija dimenzija 156x156 mm vrhunskog proizvođača Gintech. Enkapsulacijski polimer je Etimex, a zaštitna folija Dunmore, oba iz Njemačke, dok je staklo besprijekornih optičkih i mehaničkih svojstava njemačkog proizvođača Interfloat. Solvis na proizvode daje deset godina proizvođačkog jamstva te 12 godina ograničenog jamstva na 90% odnosno 25 godina na 80% izlazne snage modula iz ponude.

Nudimo Vam izmjenjivače tržišnog lidera SMA AG iz Njemačke u trofaznoj izvedbi, s dva uređaja za praćenje točke maksimalne snage, ugrađenom zaštitom od preopterećenja i dodanom prenaponskom DC zaštitom te automatskom dojavom kvara modulskih grana. Izmjenjivač ima mogućnost upravljanja reaktivnom snagom i uključivanje u "inteligentne" elektroenergetske mreže, što može biti važan faktor u radu elektrane. Maksimalna učinkovitost od 98,2% jamči najmanje moguće gubitke u proizvodnji i vrlo malo zagrijavanje.

3. Održavanje pogona

Nakon uspješne realizacije projekta, nudimo i potpunu postprodajnu uslugu: redovno i izvanredno, preventivno i prediktivno održavanje uz mogućnost jamstva tehničke raspoloživosti sustava, tehničke preglede postrojenja i ispitivanje te daljinski nadzor rada elektrane.

 

Osim solarnih elektrana u mogućnosti smo Vam ponuditi pojedinačne solarne panele, kao i izradu autonomnih sustava napajanja objekata preko solarnih panela.